divendres, 17 d'agost de 2018
INSPECTORIA
Visitas 1
INSPECTORIA
Valoración: 12/15
 
 
 
LA NOSTRA INSPECTORIA
 
Actualment la nostra inspectoria comprèn quatre comunitats autònomes: Aragó, Catalunya, la Comunitat Valenciana i Navarra. Té un total de 23 comunitats de salesianes i agrupa un total de 262 germanes. Són diverses les propostes educatives que s’animen en corresponsabilitat amb les comunitats educatives de les cases: temps lliure, escoles, presències socials (cases família, formació sociolaboral per a joves, centres de dia i tallers amb dones) voluntariat i altres propostes educatives.
 
Des del començament fins a l’actualitat, les nostres comunitats s’han anat transformant en la seva ubicació, les seves estructures i la seva missió en funció d’una major fidelitat al carisma i a les necessitats del moment. A la Inspectoria hem realitzat diversos processos de reestructuració que han ajudat a mantenir sempre les nostres comunitats al servei de la missió, reorganitzant les estructures existents i creant-ne de noves.
 
El naixement de la nostra Inspectoria té el seu origen en la visita de Don Bosco a Espanya. A l’abril del 1886, Don Bosco arriba a Barcelona. Ve sobretot a visitar els salesians de Sarrià i a recaptar diners entre la burgesia catalana per a continuar realitzant el seu projecte d’educació entre els més pobres.
Estant de visita en les escoles professionals i tot passejant pels voltants, Don Bosco anuncia l’arribada de les salesianes a Espanya: "Cal comprar aquella casa, la Torre Gironella, perquè abans que acabi l’any vindran les germanes". Don Branda, el director, no pogué estar-se d’exposar les moltes dificultats que hi ha en aquell moment per comprar la casa i poder acollir les germanes; però de tal manera insistí Don Bosco que a l’octubre d’aquell mateix any arribaven ja les quatre primeres salesianes a Espanya. Gràcies a la senyora Dorotea de Chopitea es pogué comprar la casa.
 
Les Salesianes a Espanya formàvem una sola inspectoria fins el 27 de juliol de 1942 que ens vam dividir en tres: la de Barcelona, amb el nom d’ Inspectoria Mare de Déu del Pilar, la de Sevilla amb el nom d’Inspectoria Maria Auxiliadora y la de Madrid amb el nom d’Inspectoria Santa Teresa. Aquesta última, l’any 1993 es dividí en dues donant lloc a la Inspectoría Virgen del Camino.
 
La nostra Inspectoria ha anat creixent i al llarg dels anys s’ha arribat a l’actual configuració. Tot fent una mica d’història dels començaments l’expansió de les comunitats es pot resumir així.

 

Dosatic S.L. © 2018
Site desenvolupat per DYNAMO 3.5

Política de Privacitat